• Gratis verzenden vanaf 75 euro
  • Verzenden op maandag, woensdag en vrijdag.
  • Elke week nieuwe items.

BLOG Kledingtips deel 2

Gepubliceerd op 9 november 2021 om 09:09

Kleuradvies voor jouw huid

Daar sta je weer voor je garderobekast. Zoveel kleren in verschillende kleuren, maar het is het allemaal net niet. Past je vertrouwde kledingstijl niet meer bij je? Ik geef je met de feestdagen in aantocht kledingtips en kleuradvies voor je kleding. Deze week deel 2

 

De juiste kleur voor jouw huid

Met de jaren verandert niet alleen je lichaam, maar ook je huid en haar. Dan kan het zijn dat de kleuren in je kledingkast niet meer zo goed bij je passen. Verkeerde kleuren kunnen je er ouder, zwaarder, vermoeider en zelfs ziek uit laten zien. Dat wil je natuurlijk niet! Kies daarom kleuren die passen bij jouw huid. En dat gaat om meer dan alleen je huidskleur: juist de ondertoon van je huid en de kleur van je ogen en haar is belangrijk hierbij. Ben jij een warm of koel type?

 

Kleuren voor warme types

Heb je een huidskleur met een gele ondertoon, dan ben je een warm type. De gele ondertoon van je huid toont de aderen op je pols als groenig. En / of je hebt zwart, koper, goudbruin of warm blond haar met donkerbruine, bruine of hazelnoot kleur ogen. Warme kleuren staan je dan het best. Denk daarbij aan gebroken wit, goud, bruin, geel/groen en rode tinten.

 

Kleuren voor koele types

Heb je een huidkleur met een roze ondertoon, dan ben je een koel type. De roze ondertoon van je huid laten de aderen op je pols blauw zien. En / of je hebt zwart, bruin of (as) blond haar met blauw, groene, of grijze ogen. Koele kleuren staan je het best. Probeer wit, zwart, grijs, zilver, blauw en pasteltinten.

 

Kleuranalyse:

Koele en warme types zijn nog verder te verdelen op basis van huidskleur, haarkleur en oogkleur. Onder koele types vallen het zomertype en wintertype, en onder de warme types het herfsttype en lentetype. Ieder 'seizoen' heeft zijn eigen kleuren die jouw natuurlijke tinten complimenteren.

Om zeker te zijn welke kleuren jou nu het mooist staan, kun je het beste naar een kleurstyliste gaan voor een persoonlijk kleuranalyse. Om het plaatje compleet te maken is dit een aanrader https://www.haarbalans.nl/kapsalon/de-verandering

Daar zie je precies wat de kleur met huid en uitstraling kunnen doen. Met alle veranderingen die je lichaam doormaakt kan het zijn dat koelere tinten je nu het beste staan, terwijl je voorheen altijd een warm type was.

 

Maar naast kleur van je kleding zijn de kleuren van je haar, accessoires, make-up en bril ook van invloed op je uitstraling: eigenlijk alles wat rondom je gezicht aan kleur aanwezig is.

 

Wat voor kleuren kies ik?

Ik heb er, nu ik 40+ ben, ook aan moeten geloven: een bril. Mijn zicht veraf is niet mee wat het geweest is (over zicht dat achteruitgaat vertel ik in een ander blog meer!). Tijd dus om een montuur uit te zoeken wat past bij mij.

In mijn huid zit een gele ondertoon, dus het moest een montuur worden in warme kleuren zoals goud, olijf, koper of bruin. Samen met de opticien ben ik uitgekomen op een rosé goud brilmontuur. Deze kleur matcht fantastisch met mijn huidskleur. Een koel of donker montuur is te hard voor mij; je ziet dan eerst de bril en dan komt Jolanda eraan...

Mijn natuurlijke haarkleur is donkerblond. In de afgelopen periode plaatste ik highlights in een niet te warme kleur. Dat doe ik vanwege mijn grijze haren die een koele tint hebben (heb je mijn blog over het beste uit jouw grijze haren halen al gelezen?)  https://www.haarbalans.nl/blog/grijs-haar-kleuren-of-verzorgen

 

Mijn make- up houd ik natuurlijk. Wat oogpotlood, mascara en een koraalkleurige lipstick, en klaar ben ik. Zelf ben ik enorm trots op mijn egale huid. Dit totaalplaatje in haarkleur, make- up en brilmontuur is een perfecte match met mijn basic kledingstijl!

 

Merk jij dat de kleuren in je kledingkast niet meer zo goed bij je passen als vroeger? En welke kleur draag jij het liefst? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

 

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.