• Gratis verzenden vanaf 75 euro
  • Verzenden op maandag, woensdag en vrijdag.
  • Elke week nieuwe items.

BLOG Kledingtips deel 1

Gepubliceerd op 9 november 2021 om 08:12

Kleding voor elk lichaamstype

 

Daar sta je weer voor je garderobekast. Zoveel kleren in verschillende kleuren, maar het is het niet meer helemaal. Past je vertrouwde kledingstijl niet meer bij je ? Ik geef je met de feestdagen in aantocht kledingtips en kleuradvies. Deze week in deel 1: kleding voor elk lichaamstype.

 

Passende kleding voor jouw figuur

In “Hotter Than My Daughter” zien we ze: vrouwen die kleding dragen die niet meer bij hun figuur of levensstijl past. Hoewel het natuurlijk het belangrijkst is dat jij je goed voelt in de kleding die je draagt, zie je in dat TV-programma dat het veel goeds kan doen om kleding te kiezen die past bij jouw figuur en leeftijd.

 

Misschien is je lichaam niet meer hetzelfde als voorheen. Aangezien je lichaam met de jaren verandert, is het goed om af en toe stil te staan bij je garderobe. Lang, kort, recht, peer, appel of zandloper.. er zijn meerdere lichaamstypen, die met verschillende kledingstijlen het beste tot hun recht komen. Maar wat ben jij, en wat past er bij jouw lichaamstype?

 

Kledingtips voor het peer figuur

Het peer figuur kenmerkt zich door een smal bovenlichaam met brede heupen en volle benen. Het zwaartepunt ligt dus bij je onderlichaam.

Wil je slanker lijken? Draag dan jurkjes met een a-lijn, gelaagde topjes en eenvoudige donkere rokken of broeken. Een jurk of rok die net over of op de knie valt staat jou goed.

 

Kledingtips voor het appel figuur

Als echte appel ligt het zwaartepunt bij je bovenlichaam. Je hebt slanke heupen en benen, en je buste, schouders en taille zijn voller.  

Om de ‘ronde’ vorm van het bovenlichaam te doorbreken kun je een overslagblouse en tops met een V- hals of ronde hals dragen.

 

Kledingtips voor het zandloper figuur

Het figuur van een zandloper herken je aan de volle buste en heupen met een smallere taille.

Om nadruk te leggen op je smalle taille draag je getailleerde jasjes, tops en jurken. Wil je minder accent leggen op je heupen? Zorg dan dat je geen zakken hebt op je heupgebied of vlak onder de taille: die benadrukken je heupen juist.

 

Kledingtips voor een recht figuur

Wanneer je een recht figuur hebt, zijn je schouders en heupen ongeveer even breed. Je hebt een gemiddelde buste en slanke ledematen.

Om optisch meer taille te krijgen kun je het beste gaan voor accessoires die het accent op je taille leggen. Bijvoorbeeld een leuke riem of heuptas.

 

Kledingtips voor kleine vrouwen

Tja, wat is klein? Hierbij ga ik uit van een lengte onder het gemiddelde van 1.67 meter. Wat zijn kledingtips voor jou als kleine 40+ vrouw?

 

  • Verticale strepen maken je optisch langer.
  • In ruimvallende kleding oog je korter. Nauwsluitende kleding heeft het tegenovergestelde effect (en met hakken vergroot je dat effect!).
  • Draag niet teveel verschillende kleuren, dat breekt je lengte.

 

Kledingtips voor lange vrouwen

Ben je als vrouw langer dan 1.80 meter en wil je je lengte wat breken? Dan zijn deze tips voor jou.

 

  • Een horizontale streep breekt je lengte.
  • Het dragen van laagjes in diverse kleuren leidt de aandacht af van je lengte.
  • Experimenteer met grote accessoires zoals tassen en statement sieraden.

 

Welke kleding kies ik zelf als vrouw?

Ikzelf hou zeker rekening met mijn lichaam bij het kiezen van een outfit nu ik 40 plus ben. Dat komt vooral neer op wat ik niet (meer) draag.

 

Neem nou die korter dan kort broeken waar je billen half onderuit komen. Hier zal ik niet mee over straat lopen, maar wel lekker mee in de achtertuin zonnen. Maar dan lang genoeg zodat mijn hangbillen er niet onderuit piepen, en kort genoeg om mijn blauwe lijntjes die nu lijken op een landkaart te verdoezelen!

Ook shirts met een Disneyfiguur en naveltruitjes zal ik nooit dragen - maar dat deed ik ook al niet vóór mijn veertigste verjaardag..

 

Waar ik wel voor kies? Basic kleding gecombineerd met trendy items. Daarom draag ik meestal een jeans of een zwarte broek met daarop een shirt of blouse met blazer. Nu de donkere dagen er weer aan komen is een lekker warm vest favoriet, maar tijdens de zomerdagen draag ik het liefst jurkjes en rokken. Nooit Hotter Than My Daughter, altijd mezelf als 40+ vrouw.

 

In plaats van er ouder of jonger uit te willen zien, moet je proberen om de mooiste versie van jezelf te zijn op iedere leeftijd. Zo ben je altijd op je mooist!

 Welke kleding draag jij het liefst als vrouw, en hou jij rekening met je lichaam met bepaalde kledingstukken?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.